Всички новини от България и света на едно място!

Грешки във фитнеса, пречещи на желания резултат!

Прегледа: 8635/ Коментари: 0/ Добавена на: 01 Dec 2014
Грешки във фитнеса, пречещи на желания резултат!

Грешки във фитнеса, които най-често пречат на дамите да постигнат желания резултат!

Надали има дама, която да не желае да изглежда перфектно и да привлича мъжките погледи. Представителките на нежния пол са готови на всичко, за да бъдат обект на мъжките желания. Със сигурност един от най-добрите начини да направиш впечатление на мъжете е спортът. Не само, че физическата активност ще спомогне за извайването на желаната фигура, но и ще изгради у Вас физическа култура, както и ще направи по-здравословен начина Ви на живот. Често обаче дамите допускат грешки във фитнеса, които пречат да се постигнат желаните ефекти от упражненията, а  тези стъпки накриво често са характерни и за представителите на силния пол.

fitnessЕто къде бъркат най-често дамите (а и често кавалерите), пишат колегите от ladyzone.bg:

1. Големите очаквания. Често се случва така, че влизате в залата с идеята, че за месец можете да свалите 5-6 килограма и да намалите талията си със 7-8 см. Понякога целите се нереалистични, а резултатите изискват време, както не един път от Zasada.bg сме писали. Нека физическите упражнения не временно явление в живота Ви, а в неразделна част от него.

2. Започване без загрявка. Ако не загреете, увеличавате шанса от травми, както и ефективността от упражненията.


3. Само коремни упражнения. Ако си мислите, че можете с тях да свалите килограми само в тази област – няма да стане. Няма как да се получи плосък корем, ако има мастни натрупвания в областта. Включете в програмата си кардио тренировки и намалете калориите.

4. Отчитане на резултатите само и единствено чрез кантар. Една от честите грешки във фитнеса, водещи до демотивация. Не очаквайте ежедневни резултати. Упражненията могат да Ви направят по-стегнати без дори да има сериозна промяна в килограмите.

5. Подценяване на упражненията с тежести. Често жените се плашат, че ако ползват тежести, ще станат прекалено мускулести (обемни) и ще отблъскват мъжете. Заниженото съдържание на тестостерон в сравнение със силния пол няма да допусне при нормално натоварване да изглеждате като фитнес маниаци. Zasada.bg Ви припомня, че тяло, което има по-голяма мускулна маса, гори повече калории, дори когато е в покой. Винаги правете упражненията с тежсти преди кардиото, тъй като след него може да не са Ви останали сили.

6. Еднаква програма за по-дълъг период. Много е важно да бъдете последователни, но и да надграждате фитнес програмата си. Ако правите едно и също всеки път, тялото Ви ще свикне с упражненията и ще изгаря все по-малко и по-малко калории. Затова увеличавайте интезивността.


Източник: zasada.bg

Напишете коментар: Общо: (0)
Търсене в сайта
По-по-най