Всички новини от България и света на едно място!

БЛИЦ TV: Референдумът на Слави се провали!

Прегледа: 13843/ Коментари: 8/ Добавена на: 08 Feb 2016
БЛИЦ TV: Референдумът на Слави се провали!

Референдумът на учиндолския шоумен Слави Трифонов с безумни популистки въпроси, които биха вкарала родната демокрация в задънена улица, грандиозно се проваля. Причината обаче не е в неадекватните политически блянове на политически неграмотните му сценаристи, а в броя на подписите, които той едва успя да събере.
Въпреки самочувствието на шоумена, че има някакъв авторитет в обществото месец преди да изтече окончателният срок за събирането на подписите, нужни, за да легитимират искането му за референдум, едва бе успял да събере половината от тях. Гражданите не откликнаха на бабаитските му призиви.В крайна сметка според предварителната информация Слави внася 673 481 подписа, както изискват промените в закона за референдума, но те са крайно недостатъчни, за да легитимират искането за неговото провеждане.

Според информирани в парламента и събирали не веднъж подписи депутати, общият им брой трябва да надвишава поне с 1/3 изискваните по закон, тъй като сред тях винаги има много невалидни.Днес часът на внасянето на подписите вече беше отложен веднъж от 11.00 за 15.00. Причината не е ясна. /БЛИЦ

 
Източник: blitz.bg
Напишете коментар: Общо: (8)
Търсене в сайта
По-по-най