Всички новини от България и света на едно място!

Ненадминати натурални лекове при подуване на клепачите

Прегледа: 13110/ Коментари: 0/ Добавена на: 11 Jun 2016
Ненадминати натурални лекове при подуване на клепачите
Чести причини за подуване на клепачите и начини за решение на проблема

Притеснението при подуване на клепачите е напълно в реда на нещата, тъй като не е изключено състоянието да се придружава от заболяване. Не бива да се прибързва със заключенията, тъй като диагноза може да постави единствено специалист в своята област.

Подуване на клепачите

Подуване на клепачите

Клепачите са системно подложени на вредните влияния на околната среда. Различни по вид фактори са в състояние да отключат болести на клепачите. Птоза е една от тях. Тя се разпознава по спадане на горния клепач.

Причина за случващото се би могла да бъде слабост на очните мускули, която се е появила след извършена операция на катаракта, с напредване на възрастта, различни видове парализи, захарен диабет и др.

Птоза е заболяване, което реално би могло да дължи появата си на травми, алергични реакции, мозъчна аневризма или тумори. Понякога е на лице вродена птоза.

При по-тежки форми се налага оперативно лечение. При лека форма се правят периодични прегледи. Те се извършват от офталмолог. През това време се следи за кривогледство или други възможни смущения.

Домашни продукти помагат при подуване на клепачите

Магданоз: ще го намерите навсякъде, затова не се колебайте, когато избирате продукт за стартиране на домашно лечение при вече появили се проблеми от това естество.


Една връзка магданоз оставете да ври в гореща вода за 10 минути. В отварата потопете чиста марля и я наложете директно върху засегнатото око.

Сок от чесън: тази е втората рецепта, която смятаме, че би могла да ви бъде от полза при подуване на клепачите. Чесънът е често употребяван при поява на ечемик на окото.

Счукват се няколко скилидки чесън, след което с малко памук се напоява сока точно около засегнатото място. Природното лекарство е удивително, тъй като притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Не бива да забравяте, че конюнктивит също е заболяване, което преминава с оток и подуване на клепачите. Обърнете му внимание, тъй като вирусният конюнктивит е страшно заразен.

Трябва да бъдете особено предпазливи. На първо време се провежда консултация с лекар, а след това може да се запознаете с някоя рецепта за самопомощ.

Рецепта с мед при конюнктивит: ¼ чаена лъжица суров мед се поставя в ¼ чаша минерална вода и се добавя щипка сол, но по желание.

Медът трябва да се разтопи във водата, като следва тя да бъде топла, но не гореща. Сега вземете една чиста пипетка и капете по 2 капки във всяко око. Правете накапвания на всеки няколко часа през деня. ВАЖНО: Ако публикацията Ненадминати натурални лекове при подуване на клепачите ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата! Етикети: new, подуване на клепачите
Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (0)
Търсене в сайта
По-по-най