Всички новини от България и света на едно място!

Лятна алергия – има ли избавление от този кошмар?

Прегледа: 7658/ Коментари: 5/ Добавена на: 11 Jun 2016
Лятна алергия – има ли избавление от този кошмар?
Лятна алергия – разпознаване и лечение

Лятната алергия е позната в медицината като 5 основни видове алергия: към цветен прашец, плесенни гъбички, акари, ухапвания от насекоми и компоненти на въздуха.

Лятна алергия

Лятна алергия

Засегнатите трябва да бъдат внимателни и предпазливи, за да не отключват твърде често симптомите на този вид алергия. Понякога обаче предпазването е невъзможно. Има редица алергени, които пораждат реакция на свръхчувствителност.

С настъпване на лятото положението се изостря допълнително и болните се чувстват ужасно, сякаш под непрестанно напрежение от неизвестното. В един момент те са добре, а в следващия вече се чувстват отвратително.

Всичко важно и основно за неприятната лятна алергия

Алергията към полетите при лятната алергия е по-различна от тази, която се проявява при пролетната алергия от същия тип. Фактически летните се считат за продължение на пролетните или нещо като техен рецидив.

Ако реакцията се отключва основно с идване на лятото, е редно да се направят изследвания, за да се идентифицира точния вид на прашеца, предизвикващ неприятните симптоми.

При алергия, която е причинена от компоненти на въздуха положението се изостря главно през най-топлите дни от летния сезон.

При замърсяване на въздуха неговите отделни компоненти стават няколко пъти по-активни и агресивното влияние на слънчевите лъчи става по-силно. Факторът, който е най-дразнещ в този случай, е озонът. Тогава алергия би могла да се отключи с астматични усложнения.


Най-популярната лятна алергия е тази, която се развива след ухапване от насекоми. Тя зачестява през топлите дни от годината, което е напълно логично.

Тогава оплакванията са най-големи. Нужно е да се потърси специализирана лекарска помощ и то бързо. Отлагането е опасно!

Основни симптоми, които водят към лятна алергия

При всеки отделен вид признаците се различават. При цветен прашец се пораждат симптоми, които са идентични с тези при сенна хрема (алергичен ринит). Тогава са на лице кихане, силна хрема, кашлица, дразнене и зачервяване на очите.

Лечение на непоносимата лятна алергия

За този вид алергия обикновено се предписват медикаменти, които служат за овладяване на симптоматиката. Определени препарати могат да се открият в аптеките и свободно. За тях не са необходими рецепти.

При по-силните медикаменти обаче се налага консултация с лекар. Той ще определи кои от тях са подходящи за лечение на алергия от този тип. Най-популярни са спрейовете и капките за нос, които на момента овладяват създалата се неприятна ситуация.

С тях обаче не бива да се злоупотребява, тъй като водят до привикване с времето и отключване на други допълнителни проблеми. Предписват се и капки за очи, които имат противовъзпалителен ефект. ВАЖНО: Ако публикацията Лятна алергия – има ли избавление от този кошмар? ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата! Етикети: new, лятна алергия
Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (5)
Търсене в сайта
По-по-най