Всички новини от България и света на едно място!

Все повече терористи в Сирия се предават

Прегледа: 8829/ Коментари: 10/ Добавена на: 31 Jul 2016
Все повече терористи в Сирия се предават

Бойците от въоръжените групировки на изток от Алепо са се разделили на два лагера: една част искат да се предадат, а другата - да продължат да воюват, пише РИА Новости, цитирайки сирийския министър на народното помирение Али Хайдар.
"По информация, която постъпва при нас, вътре в групировките се водят преговори. Едни от членовете им искат да сложат оръжието, другите - не. Въпросът още не е решен окончателно," разказва министърът. По негови думи няколко бойци самостоятелно са сложили оръжието и се предали."Между ръководството на Сирия и бойците засега няма преки преговори. Още не сме стигнали до този етап. Засега случаите са единични, а не на ниво цяла групировка," добавя министърът.

Той разказва също така, че в Алепо е създадена комисия начело с губернатора, която да обезпечява всичко необходимо на мирните греждани, както и на хората, пожелали да се върнат към мирния живот.Русия заедно със сирийските власти, води мащабна хуманитарна операция за оказване на помощ на жителите на Алепо. За мирните граждани и предаващите се бойци от групировките, са организирани три хуманитарни коридора, още един коридор има за преминаване на терористи с оръжие. Освен това президентът Башар Асад е обявил амнистия за всички.Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg
Напишете коментар: Общо: (10)
Търсене в сайта
По-по-най