Всички новини от България и света на едно място!

Храни, които вредят на сърцето – никога не посягайте към тях!

Прегледа: 9105/ Коментари: 5/ Добавена на: 11 Jun 2015
Храни, които вредят на сърцето – никога не посягайте към тях!
Храни, които вредят на сърцето – навик, от който трябва да се откажете

Храни, които вредят на сърцето са може би тези, които често предпочитате в ежедневието си.

Храни, които вредят на сърцето

Храни, които вредят на сърцето

Българите са свикнали да се хранят изключително нездравословно, посягайки към бързи закуски, газирани питиета, мазни меса и куп други бавно унищожаващи тялото продукти.

Време е да сложите край на всичко това и да се отървете от храните, които ви вредят. Ако не го направите с време, един ден жестоко ще съжалявате за избора си.

Преработено месо

Не бива да посягате към бекон, деликатесни меса, колбаси и хот-дог. В тях могат да се открият нитрити и нитрати, които отключват проблеми със сърцето. Освен всичко друго преработените меса са богати на наситени мазнини.

Те са с по-ниско съдържание на протеини и от червеното месо. Ужасно, но факт – ядейки тази храна, вие увеличавате риска от развитие на диабет и рак на панкреаса.

Червено месо

Пържолите никак не са препоръчителни. Те също са богати на наситени мазнини. Не бива да изключвате напълно червеното месо от менюто си, но трябва да го приемате само веднъж или два пъти в седмицата, за да сте здрави.

Пица

Тази храна е изключително мазна. Дори едно парче от нея е в състояние да ви засити с близо 2/3 от мазнините, които е прието да се поглъщат в рамките на един ден.


Ако все пак заложите на пица, не посягайте към тази, която е с няколко вида месо в състава си. Опитайте тези видове, които са с повече зеленчуци.

Пържени храни

В ресторантите положението е още по-страшно. В дома си вие знаете колко мазнина сте използвали, а в местата за бързо хранене и заведенията, където вечеряте, дори нямате представа какво е използвано за направата на едни пържени картофи, примерно.

Най-добре заложете на зехтин, когато приготвяте ястия в дома си. Този вариант е компромисен, когато говорим за мазнини.

Бързи закуски

Бързите закуски са наситени с мазнини. Всичко вредно, за което може да се сетите, се съдържа именно в тях. Ужасните последици за сърцето пристигат почти мигновено.

Направени са проучвания в тази област и е доказано, че само след едно хранене с бърза закуска, способността на кръвоносните съдове да се разширяват намалява с 24%. Последното изследване в тази посока е направено миналата година.

Газирано

Забравете са газираните напитки. Те увеличават риска от поява на сърдечен удар с цели 20%. Диетичните напитки също са вредни. Те повишават риска от инфаркт и дори смърт.

Запознахме ви с най-опасните храни, които вредят на сърцето. Възползвайте се от тази информация.
Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (5)
Търсене в сайта
По-по-най