Всички новини от България и света на едно място!

Доказани народни рецепти за пречистване на бъбреците

Прегледа: 9518/ Коментари: 0/ Добавена на: 11 Jun 2015
Доказани народни рецепти за пречистване на бъбреците
Народни изпитани методи за пречистване на бъбреците:
пречистване на бъбреците

Как се прави пречистване на бъбреците?

1.За пречистване на бъбреците помага тази смес от лимони, магданоз и мед. Два лимона трябва да се измият и обелят от корите, после да се смелят в  месомелачка, после се добавя нарязания на ситно магданоз, една връзка е достатъчна и две супени лъжици мед се изсипват. Разбъркайте добре. Прием – взема се една супена лъжица сутрин на празен стомах.

2.Добър ефект имат брезовите пъпки, които са естествен диуретик. Една супена лъжица от сурови брезови пъпки се изсипва във вряща вода – около 300 мл и престояват  два часа. Прецежда се и се пие половин чаша три пъти дневно една до две седмици.

3.Боровинките са  силен диуретик и имат антимикробно действие. Те се използват за предотвратяване на образуване на бъбречни камъни. За тази цел, две седмица трябва да се ядат пресни боровинки по 1  кг на ден, разделени на две равни части. Може да добавите мед.

4.Може също така да прочистите бъбреците от токсини с ленено семе: 1 супена лъжица се изсипва в чаша вода и оставете да заври. Готовата отвара има консистенцията на желе, така че трябва да се разрежда с вода.Това е доза за еднократен прием, а са необходими 2 дози на ден, на гладно. Винаги пийте след това чаша леко топла вода.  Курсът на лечение с ленено семе трае 1 седмица.


5.Отвара от дафинов лист: 1-2 листа дафинов се слагат в една чаша вода и се вари след кипване 1-2 минути, след охлаждане се прецежда  и  през деня се приема на малки порции. Повторете още два дни и след това да си направетее почивка за две седмици. Общо трябва да се повтори 3-4 пъти, за да има ефект.

6.Пречистване с диня се прави през август и септември, когато има много зрели дини. Една седмица да се ядат само дини и ръжен хляб. Диетата с дини може да бъде удължена до две седмици.

7.Пречистване с краставици също има добър ефект за бъбреците. Този вид лечение е подобно на предишното, като единствената разлика е, че вместо диня за две седмици се ядат краставици, а вместо ръжен хляб – картофи, но без да се белят.

8.Помага също при проблеми с бъбреците и отвара от шипки. За да се подготви отварата са нужни две супени лъжици суха шипка, която се изсипва в 250 мл вода и се вари в продължение на 15 минути. Прецежда се и се разделя на 3 дози за дена. Курс на лечение –  две седмици.
Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (0)
Търсене в сайта
По-по-най