Всички новини от България и света на едно място!

Съвети за леко раждане – подготовка за дългоочаквания ден

Прегледа: 4317/ Коментари: 0/ Добавена на: 13 Jun 2015
Съвети за леко раждане – подготовка за дългоочаквания ден
Съвети за леко раждане – отървете се от притесненията

За всички бъдещи майки е важно да се нагодят спрямо събитието, което ги очаква само след няколко месеца. Нашите съвети за леко раждане биха могли да ви влязат в употреба.

Съвети за леко раждане

Съвети за леко раждане

Те са създадени, за да улеснят максимално бъдещите майки и най-вече тези, които раждат за пръв път.

При тях притеснението е двойно, тъй като никога не са изпитвали нещо подобно. За тях целият този процес е непознат и дори плашещ.

Подготовка в дома

При поява на първите признаци, не бива да действайте импулсивно. Опитайте да останете в дома си и да се успокоите, тъй като тази е най-познатата и рекаксираща среда за вас.

Ако това е възможно, до последния момент се опитайте да избегнете стреса от прекарване на време в болницата.

При положение, че ще чувствате уверена и спокойна, вие стимулирате производство на хормон, наречен окситоцин. Именно той спомага за безпроблемното и по-бързо раждане.

Докосване, което лекува

Сигурни сме, че по време на раждането последното нещо, което ви минава през ума, е направата на масаж. По мнение на голям процент специалисти, именно в този момент масажът би могъл да помогне за намаляване на болките и облекчаване на неприятните усещания.


Той действа при стимулирането на хормони, борещи се с чувството на болка. Такива са ендорфините. Освен всичко друго, докосване на любим човек в такъв важен момент успокоява и придава определена доза сигурност.

При поява на по-регулярни контракции, трябва да подготвите половинката си. Извършват се леки масажни движения с помощта на палците или с дланите. Правете ги в основата на гърба. Понякога този масаж върши истински чудеса.

Правилно дишане

Много специално упражнение се оказва правилното дишане. То се нуждае от предварителна подготовка. Опитайте се да дишате бавно и дълбоко. По този начин ще постигнете релаксиращ ефект. Освен това до бебето достига повече кислород, което се оказва благотворно за него.

Добра компания

Ролята на близък човек по време на самото раждане никак не е за подценяване. У нас тази практика не е на почит, но нищо не пречи да опитате. Поговорете с персонала преди самото раждане дали не може да се измисли нещо по въпроса. Наличието на познат човек по време на раждането ще ви подейства успокояващо.

Енергия с храната

Хапвайте храна, която ще ви помогне да се заситите с енергия. Заложете на мюсли с кисело мляко, пилешки бульон или филия пълнозърнест хляб. Те са идеален избор за храни точно преди тръгване към болницата.

Нашите полезни съвети за леко раждане ще ви помогнат да се чувствате по-спокойни и уверени преди големия ден.
Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (0)
Търсене в сайта
По-по-най